סיפור לכבוד יום החתול הבינלאומי
8 באוגוסט 2024סיפור לט”ו באב – קעקוע מנטלי
18 באוגוסט 2024נדמה שאין מספיק אסקפיזם בעולם כדי לצלוח באופן סביר את השבוע הבלתי סביר הזה. הנה כמה המלצות תרבות שיקלו עליכם, אני מקווה, לעבור את הימים הנוראים האלה בקלות רבה יותר:
משהו לשמוע: Tomorrow Again/ Saint Savior: סיינט סייביור הוא שמה האמנותי של יוצרת האלקטרו פופ הבריטית בקי ג’ונס, הגירל קראש הנוכחי שלי. המוסיקה שלה נשמעת כמו משהו בין ההרכב הנפלא “לאמב” לקייט בוש על קטמין. להאזין ולדאות אל תוך ענן של נצנצים: bit.ly/3MpGHxX
משהו לראות: “טיפול לילי” ב-yes: תועפות של כישרון, רגישות וחמלה נמזגו את תוך יצירת המקור המשובחת הזו. הפורמט אמנם מזכיר את “בטיפול” המוכרת, אבל הנימה כאן רכה, רחמנית יותר כלפי הצופים והדמויות. שירה האס מפליאה בתצוגת משחק מפילת לסתות, יוסף סוויד המצוין נושא על כתפיו את הסדרה בגאון ויעקב זדה דניאל שורט את הלב.
משהו לקרוא: Extraordinary Bodies/ Rosemarie Garland Thomson: ספר קלאסי ומרתק משנת 1997, הסוקר את ייצוגי מוגבלויות בספרות האמריקנית. גרלנד-תומסון מציגה בספר את מושג הנכות כזהות חברתית. היא טוענת שנכות, כמו מגדר, גזע ומעמד, היא קטגוריה של זהות הנוצרת ומופעלת דרך מבנים חברתיים ותרבותיים. בדומה לתחום לימודי המוגבלות בכללותו, היא מבקשת להפנות את הדיון בנכות מהמישור הרפואי אל המישור התרבותי והחברתי, ולראות בה חלק מהמאבק למען צדק חברתי. לא יודעת מה איתכם, אבל מבחינתי כל מה שכתוב בפסקה הזו הוא טרן און רציני!
ועוד משהו לקרוא: “מבטים מצטלבים: עיונים ביצירת א.ב יהושע”: 40 מאמרים מרתקים של כמה מבכירי חוקרי הספרות בישראל, על יצירתו של א.ב יהושע, שאת “מול היערות” שלו אני חוקרת בעבודת התזה שלי. הספר מספק פרספקטיבת אורך על יצירתו של יהושע, ודרכה על הספרות הישראלית בכללותה, ואני לומדת ממנו שפע של שיעורים על יצירתו של יהושע ועל חשיבה על אודות ספרות.