כשמכונות הדפוס מנגנות את כל הג’אז הזה
21 בינואר 2017הרעיון לספר הזה נולד לפני בערך 10 שנים, כשבן זוגי גבע ואני התעוררנו בדירת החדר הזעירה בה גרנו אז, כשמעלינו עומדת דמות זרה, כהה וגמלונית ולוחשת “ששששששש!” לעבר שלושת חתולינו תנצב”ה, מנסה להסות אותם כדי שלא יעירו אותנו.
האיש נמלט כשבידיו המחשב הנייד שלי. גבע, שניסה לרדוף אחריו ויתר לבסוף והמחשב, שעליו עבודה סמינריונית כמעט גמורה, אלפי קטעים שכתבתי, תמונות ומכתבים לא מגובים, נעלם. המחשבה על האיש שבצד השני, שמוצא מחשב ובו חיים שלמים, לא הרפתה ממני. מה עובר על אדם שנתקל כך בחיים שלמים שלקח מבעליהם? המחשבה הזו, הלכה והתגבשה בראשי לעלילה.
אבל הרבה לפני כן, הספר הזה נולד מתוך הדגדוג בידיים, שזולג במורד הזרועות אל קצות האצבעות וקורא לכתוב. תמיד כתבתי. כילדה וכנערה שירה וסיפורים, בעיקר לעצמי. מאוחר יותר, כתיבה הפכה למקור פרנסתי כעיתונאית וכיום כמנהלת חברה לתוכן ולשיווק באינטרנט – “סנונית תוכן“. כתיבת רומן, גיבוש סיפור מורכב המתקיים ביקום משלו, נותרה המובי דיק של השאיפות. זה שקיוויתי להצליח להניח עליו את ידי יום אחד.
לפני ארבע שנים, כשבני הבכור תום היה בן שנה, הבנתי שאני כבר ילדה גדולה, שאם לא אתמסר עכשיו לכתיבת ספר, זה כבר לא יקרה לפני הפנסיה. ימי שישי הפכו לימי כתיבה, פנויים מילד(ים) ומעסק(ים). התחלתי לכתוב, כבר היו 20 עמודים ואז, ביום שישי אחד, חזרנו הביתה וגילינו ש…המחשב הנייד שעליו כתבתי אותם נעלם מדירתנו שנפרצה. נכון, שוב לא היה גיבוי.
מאז אני מגבה. שחזרתי את אותם 20 עמודים, המשכתי וכתבתי, זכיתי לצרף אלי את העורכת המופלאה מיכל חרותי, שהפכה לחברה למסע.
ועכשיו – “כל הג’אז הזה” מוכן ויוצא לאור בהוצאת “סנונית תוכן”, ובתוכו חתיכות מלבי, מנשמתי ומדמיוני הפרוע. את “כל הג’אז הזה” ניתן לקנות בחנויות הספרים בפרינט ובדיגיטל או ישירות ממני במחירים מיוחדים כאן באתר. קוני הספר מוזמנים ליהנות מגישה לסוף אלטרנטיבי ולקטעי בונוס שלא נכללים בספר.
אני מנהלת את חיי פחות או יותר באינטרנט וסבורה שכיום כולנו קוראים וצורכים סיפורים בכל מקום, לכן בחרתי להביא את הסיפור לקוראים גם בדרך קצת אחרת – להרשם כאן, ולקבל את פרקי הספר בזה אחר זה מדמויותיו באימייל, בקצב התרחשות העלילה ובאופן נאמן לה – ללא תשלום.
אני שואפת שהסיפור הזה, שעבדתי עליו במשך זמן רב, יגיע לקוראים רבים ככל האפשר ושכל אחד מהם יחשף אליו במדיום ובמחיר המתאימים לו. אני מזמינה אתכם לגלוש כאן באתר, לקרוא פרקים ראשונים, להאזין לפסקול הספר, לגלות מה חשבו עליו מי שכבר קראו, לשתף את החוויה עם חבריכם ואפילו לצרף לעולם הדיגיטאלי הזה את הג’אז שלכם. הצטרפו לסיפור, אני מחכה לכם!
על הספר
אילו יכולתם לבודד רגע אחד מחייכם, ולהפוך אותו לערסל שתוכלו לשוב ולהתכרבל בו מתי שתרצו – באיזה רגע הייתם בוחרים? מה הייתם מוכנים לעשות כדי להשיב לרשותכם את הזיכרונות היקרים לכם ביותר, אם הייתם עלולים לאבד אותם לנצח?
עם הדילמות האלה נאלצת להתמודד ליז פיין, צעירה רגילה, בת 23, עם חיים “לא כל כך רגילים”, כדבריה. מסלול חייה המבטיח של ליז נקטע באופן פתאומי בעקבות תאונה, והיא מושלכת החוצה, אל החלל הריק, ללא נקודת אחיזה. יום אחד גם המחשב הנייד שלה נגנב, וזמן קצר לאחר מכן היא מקבלת מכתב סחיטה.
הסחטן, “מישו”, הוא גבר תל אביבי קל לשון וקהה חושים, המחזיק בחייה הווירטואליים של ליז כבבן ערובה. הוא דורש ממנה לכתוב לו 40 מכתבים שבהם תחשוף באותנטיות מוחלטת את חייה, את מחשבותיה ואת רגשותיה. אם לא תעשה זאת, הוא מאיים כי ימחק את התכנים שבמחשב שלה: מכתבים יקרים לליבה שאין להם תחליף ויומנים שבהם תיעדה את הזיכרונות החשובים לה ביותר.
קולותיהם של ליז, של “מישו” ושל דמויות מחייהם נשזרים זה בזה בסיפור סוחף, שבמהלכו נחשפים סודות מכוננים. חליפת המכתבים ביניהם מגוללת בפני הקורא בהדרגה את סיפור חייהם המורכב מחוויות צבעוניות, מאהבות אבודות, מטרגדיות ומניסיונות להתאושש מהן.
הרומן “כל הג’אז הזה” מציג דמויות אקסצנטריות שנעות בין העולם הווירטואלי לבין המציאות הפיזית, בין נעורים לבין חידלון. הוא נע עם גלי ההדף שמותיר אחריו האובדן, ומתחקה אחר תפקיד השפה בהתמודדות עמו. במקצב ייחודי הוא מתעד ללא פשרות את שבריריות הנפש האנושית החשופה לאקראיות החיים, ומנגד – את תעצומותיה.